Lichtkoepel voor in de badkamer

By | november 10, 2016

lichtkoepel_1Het is ontzettend moeilijk wakker worden in de ochtend als het donker is. Helaas had ik in de badkamer geen natuurlijk daglicht omdat er in mijn badkamer geen ramen aanwezig waren. Het werd ook nog eens hartstikke vochtig en daarom ben ik opzoek gegaan naar een goede oplossing.

De oplossing

Gelukkig woon ik in een koophuis dus ik heb wel wat vrijheid als ik het een en ander wil verbouwen of veranderen aan mijn huis. Ik was tv aan het kijken en toen zag ik dat ze in een woonprogamma hetzelfde probleem aan het behandelen waren. De oplossing voor deze mensen was een lichtkoepel.

Ik heb gefascineerd de hele aflevering gevolgd. Toen de aflevering voorbij was, ben ik direct achter mijn computer gekropen en heb ik opgezocht wat dit ongeveer kost. Na het een en ander gelezen en opgezocht te hebben was ik verbaasd dat dit nog best een voordelige oplossing was. In het begin was ik van plan om de badkamer te verplaatsen maar dat zou zo ontzettend duur geworden zijn.

lichtkoepel_dakbetredingOmdat ik dit zo snel mogelijk wilde hebben heb ik gelijk mijn vaste aannemer gebeld en gevraagd of hij langs kon komen om te kijken of het mogelijk was. Toen hij langskwam heeft hij naar de ruimte gekeken en het materiaal van het plafond. Hij vertelde mij dat het zeker mogelijk was om een lichtkoepel te plaatsen. Ik merkte aan hem dat hij dit eerder had gedaan en daar vertrouwde ik dus ook op.

De aannemer heeft voor mij de lichtkoepel besteld en geplaatst. Ik ben hartstikke tevreden en nu heb ik eindelijk daglicht in mijn badkamer!