Huis verwarmen zonder gas

By | januari 4, 2019

Huis verwarmen zonder gas. We kunnen er straks niet meer omheen. Gas zal uit steeds meer huizen verbannen worden en wellicht vraag je je af of dit wel allemaal mogelijk is.

Gas versus duurzaamheid

Gas wordt nog steeds dagelijks gebruikt voor het bereiden van een maaltijd, maar ook het verwarmen van het huis. De overstap van een gasfornuis naar een elektrische kookplaat is niet zo heel spannend.

De verwarming daarentegen is wel lastiger. Het is niet alleen een investering, het moet ook allemaal maar kunnen. Immers, in een groot, alleenstaand huis is meer ruimte voor een warmtepomp. Het is ook de warmtepomp die je nodig hebt. In een oud huis of appartement wordt het al pittiger om te realiseren.

Warmtepomp versus hybride warmtepomp

Een huis verwarmen zonder gas kent, los van goede isolatie en eventuele zonnepanelen, meerdere mogelijkheden. Denk hierbij aan de warmtepomp en de hybride warmtepomp.

De waterpomp

Je hebt een lucht/warmte pomp. Deze is voor bestaande woning een oplossing. De warmtepomp wordt dan buiten geplaatst. Je hebt echter ook de bodem/warmtepomp. Deze wordt binnen het huis geplaatst en daar is ruimte voor nodig.

De hybride warmtepomp

Soms is het nog niet mogelijk om volledig van het gas af te stappen. De hybride warmtepomp biedt dan uitkomst. Deze is te combineren, waardoor je aanzienlijk minder gas gebruikt.