Huis laten keuren door een technisch bureau

By | februari 1, 2016

Afgelopen maand hebben wij door Seivda Advies een bouwtechnische keuring laten doen. Seivda Advies is een bedrijf dat is gespecialiseerd in keuringen die verricht moeten worden voor uw bedrijfspand, woonhuis of instellinghuisvestiging.
Als bedrijf waren wij van plan om ons bedrijfspand te verkopen, het bedrijfspand is nog vrij nieuw, maar door de economische crisis werd er maar met weinig geld op het band geboden. Het pand was ongeveer 3 jaar oud toen we besloten om hem te verkopen, om vervolgens een geheel nieuw pand te kunnen plaatsen met de nieuwste technieken en meer oppervlakte aan magazijn. Wij hebben drie erg goede jaren achter de rug, een uitbreiding van het magazijn is noodzakelijk om door te kunnen blijven groeien.

Veel bedrijven waren geïnteresseerd in het pand alleen niemand kwam ook maar in de buurt van het bedrag dat wij er voor vroegen. In de buurt van het pand stonden ook relatief oude en goedkope panden, dit zou invloed kunnen uitoefenen op de waarde van het pand.

Na een tijdje kregen we een potentiële koper, maar als nog ging hij ondanks de vele enthousiasme over het pand een stuk onder verkoopprijs zitten. Uit eindelijk wilde we bewijzen hoeveel het pand eigenlijk wel niet waard was. Dit deden we omdat we zelf ook begonnen te twijfelen of we wel de juiste prijs hadden gevraagd. We lieten Seivda Advies verschillende keuringen doen binnen het pand om vervolgens het pand te kunnen taxeren.

Uit de taxatie van Seivda Advies bleek dat het pand veel meer waard is dan wij er eigenlijk voor vroegen. We hebben dit aan de potentiële koper getoond doormiddel van verschillende rapporten.
De koper steeg uiteindelijk naar boven de vraagprijs! Wij zijn uiterst tevreden over de diensten van Seivda Advies.

Wil je ook een taxatie voor je huis? Neem dan even contact op me Seivda Advies.