De zolder opknappen

By | november 5, 2015

Ik woon nu al twee jaar met veel plezier in een mooie eengezinswoning in Nijkerk met mijn man en twee dochters. Omdat ons eigen huis snel was verkocht moesten we ook al snel ons nieuwe huis in. Daarom hebben we alleen de basis dingen opgeknapt en is nog niet alles af. De zolder is ons nieuwe project. Hier doen we op dit moment heel weinig mee  en er ligt zelfs nog geen vloer in. Op dit moment staat er alleen maar rommel. Tijd dus om daar verandering in te brengen!tapijt

De zolder is vrij groot en ons idee is om een gedeelte te gebruiken voor de wasmachine en de droger. De rest van de ruimte willen we gebruiken als speelkamer voor onze dochters, omdat ze beide vrij weinig ruimte in de slaapkamer hebben.

Gekleurde tapijttegels

Het belangrijkste in deze ruimte was het kiezen van een vloer. Omdat de ruimte hoofdzakelijk gebruikt gaat worden om in te spelen, vond ik het belangrijk dat we een veilige en zachte vloer kozen. Na wat speuren op het internet zag ik dat je ook voor tapijttegels kunt kiezen. Super handig omdat je dus losse delen hebt en als er dus een deel stuk gaat of vies wordt hoef je niet meteen de hele vloer te vervangen. Ook kun je zelf patronen leggen zodat je een creatieve ruimte voor de kinderen kan creëren. Ik heb veel leuke voorbeelden gevonden zoals de foto’s hieronder.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor paarse en lichtroze tapijttegels. We hebben ze gister online besteld bij Magic-Carpets en ze zijn vandaag al binnengekomen. De kwaliteit ziet er erg goed uit en we hebben een handige leginstructie. Dit weekend gaat mijn man de vloer met een vriend leggen. Daarna kan ik de kamer leuk gaan inrichten en kunnen de kids er heerlijk in spelen. Ze staan nu al te popelen!

Nog leuke tips voor het inrichten van een leuke kamer voor kinderen? Laat het me weten!  Ik zal jullie op de hoogte houden van de resultaten.